Het product is olijfolie en sap van bladeren, afkomstig van olijfbomen met een hoge concentratie organische polyfenolen. Het wordt verkregen uit olijfcomponenten die oplosbaar zijn in water, verkregen tijdens het maalproces. Vervolgens ondergaat het een pasteurisatie- en concentratieproces om de stabiliteit, eigenschappen en microbiologie van het product te waarborgen.
De processen worden mechanisch en in een korte tijd uitgevoerd, om de polyfenolen niet te beschadigen. Olijfbomen van de Arróniz-variëteit hebben een hoge concentratie polyfenolen in hun bladeren en vruchten. Ze worden geoogst op een optimale rijpheidsniveau, om alle aroma's en smaken intact te houden.
ORIGINE
Rode wijn uit Saint-Émilion
De Puisseguin Saint-Émilion appellatie ligt ten noordoosten van het beroemde dorp Saint-Émilion. Deze historische wijngaard strekt zich uit over een heuvelachtig gebied, waar de wijnstokken profiteren van voldoende zonlicht en koele nachten, wat zorgt voor een perfecte rijpheid van de druiven. Geselecteerd door onze oenoloog, P de Puisseguin put uit een klei-kalksteen terroir om een volle en vlezige wijn aan te bieden, die de prestige van Bordeaux-wijnen vertegenwoordigt.
WIJNMAKING
Traditionele vinificatie in roestvrijstalen tanks.
DRUIVEN
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
PROEVEN
Helder donker granaatkleur.
Fruitige neus met aroma's van zwarte bessen, bramen en morellen.
Ronde, gebalanceerde en persistente smaak met rijpe en warme tannines.
Eten & Wijn Combinaties
Te genieten bij een biefstuk, geroosterd varkensvlees met pruimen of oude kaas.
Serveer bij 18°C.
PRIJZEN
2012: Bronzen Medaille op IWC 2013.